sâmbătă, 8 octombrie 2011

Treci peste o obsesie amoroasa in 7 pasi!

Atunci cand o relatie se incheie, fara ca tu sa iti doresti acest lucru, este firesc sa te gandesti incontinuu la ce a fost. Analizezi ce a mers prost, unde ai gresit, ce ai fi putut face pentru ca lucrurile sa stea altfel. In plus, iti si este foarte dor de celalalt. Insa, daca acesta prima etapa post-despartire se prelungeste prea mult, risca sa devina o obsesie. Cum faci sa scapi de ea, afla in continuare!

1. Timpul vindeca toate ranile
Chiar daca, in prezent, ai senzatia ca viata ta s-a terminat si ca nu vei trece niciodata peste suferinta din acest moment, afla ca timpul vindeca pana si cele mai adanci rani. Se poate sa nu iti treaca intr-o luna, dar la un moment dat, poti sa fii sigur/a ca nu vei depasi aceasta stare si vei putea merge mai departe.

2. Evita contactul
Daca sunteti prieteni pe Facebook si pe mess, incepe prin a-ti sterge fostul/a din ambele liste! Astfel, eviti suferinte suplimentare si tentatia de a vedea ce mai face. Gandeste-te ca nu vei face decat sa rasucesti cutitul in rana daca vei vedea poze cu el/ea si cu altcineva sau vei descoperi ca fostul/a este intr-o noua relatie.


3. Gaseste un substitut
Nu, nu te arunca imediat intr-o noua relatie, pentru ca lucrurile nu au cum sa mearga bine (dimpotriva!) pana ce nu treci peste fosta legatura amoroasa. In schimb, gaseste activitati cu care sa iti umpli timpul si sa iti tii mintea ocupata. De la activitati legate de facultate pana la iesiri cu prietenii, toate acestea te vor ajuta sa te gandesti mai putin la fostul/a ta/tau iubit/a.

4. Evita locurile voastre
Cel putin pana iti revii, incearca sa eviti sa mergi in locurile pe care le frecventati impreuna sau unde stii ca el/ea s-ar putea afla. Gaseste alte rute spre facultate, iesi in localuri noi, descopera noi locuri din orasul in care stai. Cu alte cuvinte, nu iti provoca o suferinta suplimentara absolut inutila.

5. Accepta realitatea
Este firesc sa treci printr-o perioada de „doliu” la finalul unei relatii in care ti-ai investit sperantele si visurile. Insa este important sa accepti ca lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ne dorim si ca fostul/a tau/ta, din diverse motive, nu isi doreste sa mai fie cu tine, iar tu nu ai cum sa schimbi aceasta stare de fapt. Prin urmare, renunta la speranta ca el/ea se va intoarce la tine si concentreaza-te asupra ta si a viitorului tau!

6. Pune-ti intrebari
In momentul in care o relatie se incheie, pune-ti intrebari, dar evita sa te invinovatesti. Descopera ce ai fi putut sa faci mai bine si invata din greselile trecutului, pentru a nu le repeta. Insa nu incepe sa te intrebi obsesiv cum ar fi stat lucrurile daca tu nu ai fi facut sau nu ai fi zis cutare lucru – nu este deloc sanatos, nici productiv. In schimb, afla daca nu cumva ai un tipar nociv pe care il tot repeti – daca este cazul, vezi ce ai de facut pentru a-l schimba!

7. Scrie
In momentele de suferinta acuta, scrie! Noteaza-ti gandurile, furia, suferinta acuta, ba chiar compune e-mailuri sau scrisori adresate lui/ei – dar nu le trimite niciodata, pastreaza-le doar pentru tine! Mai tarziu, recitindu-le, iti vei da seama ca sentimentele tale s-au schimbat si ca, de fapt, te simti mult mai bine.




sursa:studentie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu