vineri, 7 octombrie 2011

Frica de angajament, obstacol in relatie

          Pierderea libertatii si independentei sunt temerile care contribuie cel mai mult la frica de angajament. Necontrolata, aceasta poate deveni un obstacol in fiecare relatie sentimentala. Frica de angajament te poate impiedica sa traiesti o poveste de dragoste la intensitate maxima, dar si sa descoperi placerile vietii in doi.

Teama de o relatie stabila
Iesirile cu prietenii si spatiul personal sunt lucruri pretuite de barbati, motiv pentru care frica de angajament este mai des intalnita la ei decat la femei. Presiunile unei partenere si responsabilitatile vietii de cuplu nu ii incanta pe cei mai multi barbati, care se tem de o relatie serioasa.

Cele mai multe femei care sufera de frica de angajament sunt afectate de experientele neplacute din trecut, suferinte prin care nu mai vor sa treaca, motiv pentru care evita sa lase relatia sa avanseze prea mult.


Comunicare si optimism
Schimbarea de atitudine este cel mai important pas in lupta cu frica de angajament. Nu-ti mai face griji inutile cu privire la pretentiile partenerului si discuta temerile tale dupa ce va cunoasteti mai bine. Daca ii explici de la inceput care sunt actiunile care iti activeaza frica de angajament si te fac sa te retragi emotional din relatie, partenerul va putea face schimbari pentru a evita aceasta problema.

Ca in orice relatie, compromisul ramane cea mai importanta cale de rezolvare a problemelor. De fiecare data cand observi ca persoana iubita face eforturi pentru a te face sa te simti relaxat, gandeste-te la pasii pe care ii poti face tu pentru a elimina frica de angajament din viata ta.



sursa:studentie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu