duminică, 2 octombrie 2011

Prieteni cu beneficii, un nou tip de "relatie"

friends_with_benefits.jpg
Pentru un barbat care are probleme de implicare intr-o relatie poate parea o relatie perfecta: o prietena apropiata cu care se poate bucura de vacante, diverse evenimente, companie, rasete si sex in mod regulat. Toate beneficiile unei relatii clasice, dar fara atasament emotional sau legaturi practice.

Prieteniile cu beneficii sunt cu siguranta neconventionale, dar total lipsite de romantism.

Femeile au inceput, in numar din ce in ce mai mare, sa adopte acest tip de relatie. Prietenia cu beneficii nu mai este un subiect tabu, ci o alegere de viata. Nu doar ca se bucura de compania unui prieten, dar si face sex cu el.

Pare reteta sigura pentru un dezastru si de cele mai multe ori este.


Femeile care se implica in astfel de "relatii" incep sa se simta confuze in momentul in care se trece de la nivelul platonic la cel sexual. Intr-o astfel de prietenie, unul dintre parteneri, de obicei femeia, incepe sa se simta confuz, nesatisfacut si incepe sa se indoiasca de "beneficiile" pe care le primeste.

Doamnele cu varsta apropiata de 30 de ani sau peste prefera sa nu se implice in alte relatii, de obicei dupa ce tocmai au iesit din una dureroasa. Le este mult mai usor sa intre in acest joc fara implicatii, dar, adesea, tot ele ies "lovite" din el.

Pentru ca totul sa decurga perfect, ambii parteneri trebuie sa fie de acord ca relatia strict bazata pe sex nu se va transforma intr-o relatie adevarata. Atat el, cat si ea au voie sa se intalneasca cu alti oameni si nu sunt obligati sa dea nicio explicatie in legatura cu viata lor. Astfel, ei decid sa se culce unul cu celalalt, pana cand unul dintre ei intalneste persoana potrivita.

Problemele apar cand intervine sentimentul de atasament, posesiune si gelozie. 

Specialistii spun ca barbatii si femeile privesc diferit notiunea de sex. Barbatii se felicita pe ei insisi ca au parte de sex in mod regulat, fara alte complicatii. Ei voi sa cucereasca, iar sexul vine ca un trofeu. Femeile, in schimb, sunt fascinate de perioada premergatoare sexului. Le place sentimentul de putere pe care il au stiind ca un barbat isi doreste sa se culce cu ele. Dar dupa sex, dispare puterea si incep insecuritatile.

In cuvinte mai simple, femeile nu sunt programate genetic sa faca sex si sa nu le pese.


sursa:femina.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu