vineri, 7 octombrie 2011

Invata sa citesti limbajul trupului cand vine vorba de flirt

Daca te afli in cautarea unei relatii, afla ca este esential sa acorzi o importanta sporita limbajului trupului tau si al celor cu care interactionezi. Nu mai putin de 90% din informatia pe care oamenii o transmiti este non-verbala, de aceea, este important sa inveti sa citesti limbajul trupului cand vine vorba de flirt!
1. Zambetul
Zambetul este unul dintre cele comune semne din limbajul corporal si transmite acceptare si fericire. Un zambet sincer ii poate transmite celuilalt ca are unda verde sa se apropie, fiind valabila si reciproca.

2. Contactul vizual
Un alt semn important este contactul vizual. De multe ori, aproape ca poti simti cand cineva te priveste si poti observa privirea curioasa a cuiva chiar si cu coada ochiului. In cazul in care vrei sa dai cuiva de inteles ca esti interesat/a, nu trebuie decat sa raspunzi privirii sale, stabilind un contact vizual.

Atentie, insa, sa nu mentii contactul mai mult de cateva clipe, intrucat privirea ta insistenta ar putea fi interpretata drept agresivitate sau ostilitate. Asadar, mentine contactul vizual doar cateva secunde, dupa care uita-te in jos. Si bineinteles, nu uita sa zambesti!


3. Dilatarea pupilelor
In etapa conversatiei, ai putea sa urmaresti un semnal ceva mai subtil. Acesta este dilatarea pupilelor. O astfel de situatie denota interesul interlocutorului vizavi de tine si de ceea ce comunici.

4. Pozitia corpului
Un alt aspect de care sa tii cont atunci cand flirtezi cu cineva este pozitia corpului. Daca persoana de care iti place are trupul usor inclinat inspre tine sau a adoptat o pozitie care va permite sa fiti fata in fata, inseamna ca este interesata.

Atentie si la pozitia picioarelor: daca acestea sunt incrucisate, s-ar putea sa nu te placa atat cat ti-ai dori tu! Incrucisarea picioarelor ar trebui sa iti dea de gandit doar daca este ferma - daca picioarele stau lejer, iar unul dintre varfuri este indreptat catre tine, acesta ar putea fi un semnal bun.

Uita-te si la pozitia mainilor: daca sunt incrucisate la piept sau bagate in buzunar, este posibil ca interlocutorul sa nu isi doreasca sa iti permita apropierea. Si acest semnal poate fi, insa, inselator, deoarece poate semnifica si faptul ca persoana in cauza nu se simte in largul sau, fara ca acest lucru sa insemne ca nu te place.



sursa:studentie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu