duminică, 2 octombrie 2011

De ce inselam...?

men-cheat.jpg
De ce isi asuma oamenii riscul unei aventuri sau, chiar mai mult, unei relatii in paralel? E complicat. Nu exista niciun raspuns, dar sunt mai multe cauze comune pe care unii ar putea sa le foloseasca drept scuza. 

Aventurile au loc de foarte putine ori "din senin" potrivit psihoterapeutilor, care spun ca exista ceva in natura umana, care cauta familiaritate si confort, dar dorinta unor noi experientesi ca si acest sentiment este destul de puternic.

Lipsa sexului intr-o casatorie este un factor de risc enorm pentru infidelitate, dar nici sexul foarte bun nu iti garanteaza un sot fidel. Un barbat poate avea cea mai frumoasa si sexy sotie de pe planeta si tot va ceda in fata "noutatilor".

Citeste mai jos unele dintre principalele motive pentru care oamenii angajati deja in relatii cauta pe cineva la un moment dat. De la  certuri banale pana la probleme serioase, in timp ce altii considera ca ceva le lipseste in relatie, acel ceva putand fi chiar neimportant. 


- Protest: Exista momente cand unul dintre voi se poate simti siguri ca vor sa aiba o aventura. Daca te plangi tot timpul de bani sau alte probleme care au legatura cu convietuirea si viata personala va deveni agitata, se va transforma mai degraba intr-un infern decat intr-un paradis odihnitor, si sa fii cu altcineva in afara relatiei ar putea fi o optiune binevenita.

- Nesiguranta: In cazul in care un partener se simte respins pentru un anumit motiv, ar putea cauta atentie sau s-ar putea apropia de altcineva. El ar putea fi, de asemenea, atras de ideea unei aventuri daca se simte vulnerabil in privinta varstei sau a atractivitatii sexuale: numai emotiile unei noi relatii si admiratia din ochii altcuiva l-ar poate face sa se simta bine din nou.

- Sex si "dragoste": Daca unul dintre voi nu mai are chef de sex, nu mai aveti timp sau sexul a devenit plictisitor, o aventura poate fi raspunsul. In cazul in care sentimentul de "a fi indragostit" si cel de a fi excitat au trecut, unul dintre voi ar putea incepe sa-l caute in alta parte.

In cele mai multe dintre aceste cazuri, este ceea ce se numeste "distractie"si lipseste din relatie. Adevaratul motiv al unei aventuri de o noapte, care se intampla in circumstante extraordinare, poate fi curiozitatea sexuala, si este de obicei singurul tip de aventura, care nu inseamna nimic pentru persoana care o face, dar poate avea un impact devastator asupra celeilalte persoane din relatie. 

- O relatie pe terminate: Oricare dintre voi sau poate chiar amandoi puteti simti ca relatia este pe terminate. O aventura in aceasta etapa are loc doar pentru ca vrei sa ai pe cineva cu care sa iesi in oras, sa-ti petreci timpul, sa te vezi cu oricine altcineva decat cu persoana cu care esti in relatie.

Urmatoarele motive explica de ce unii oameni sunt "predispusi unei aventuri", si continua sa aiba aventuri in paralel cu o relatie serioasa, desi nu au, de obicei, nicio intentie de a o termina. 

- Adrenalina: Unii oameni recunosc ca sentimentele impetuoase, interesante ale primei iubiri nu dureaza, dar ca sunt prinsi in ele. Ei nu doresc sa paraseasca partenerul stabil pentru o serie de aventuri sau pentru o aventura de o noapte. Acestea sunt de obicei interesante, in graba si in secret si pun accent pe sex, plus sentimentul coplesitor de bucurie pentru ca gasesti, inca o data, pe cineva care crede ca esti minunat si care abia asteapta sa te vada.

- Frica de intimitate: Unele persoane cred ca intimitatea unei relatii serioase este greu de manevrat. O aventura devine o modalitate de a crea distanta si confidentialitate. Unii oameni implicati in aventuri pe termen lung, au efectiv doua relatii in paralel, ceea ce inseamna ca nu este intim pe deplin in niciuna.


sursa:femina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu