duminică, 2 octombrie 2011

10 mici secrete pentru ca o ceartă să nu distrugă o relație

Multe cupluri se destramă din cauza unui şir neîntrerupt de certuri şi neînţelegeri. O ceartă porneşte dintr-o controversă sau o nemulţumire a unuia dintre parteneri. Când niciunul dintre cei doi nu are puterea să cedeze, să-i alunge celuilalt supărarea şi frustrările, totul se transformă în luptă, în război. Şi se lasă cu pierderi.
1. Gândeşte-te şi la el. S-ar putea să nu facă diferenţa între o pereche de pantofi albi şi unii bej. Asta nu înseamnă că e nepăsător faţă de preocupările tale, ci doar nu le înţelege.
2. Nu-l poţi face să-ţi admire părinţii cu forţa. Fii fericită dacă nu-i bagă în seamă.
3. Dacă vreme de 25 de ani altcineva a spălat şi a călcat pentru el, îţi va lua mai mult de o lună să-l înveţi să bage fierul de călcat în priză şi să folosească maşina de spălat rufe, oricât ar fi de îndrăgostit.
4. Uneori nu răspunde la întrebări pentru că nu vrea să te enerveze şi mai tare. Alteori nu ştie răspunsul. Rareori, tăcerea lui e o pedeapsă. Doar femeile pedepsesc prin tăcere.
5. Cere-ţi iertare chiar dacă tu ai dreptate. Cu timpul va învăţa şi el s-o facă. Bărbaţii au nevoie de un erou pozitiv, de un model pentru a se schimba.
6. Nu folosi niciodată expresia ”pentru că aşa vreau eu”. Nu are efect asupra lor pentru că cei mai mulţi fac tot timpul ceea ce vor, iar în al doilea rând, o percep ca pe ”n-am nevoie de tine, mă descurc şi singură”.
7. Dacă vrei să-l pedepseşti, n-o face mai mult de o zi. Uită de la ce a pornit cearta, uită şi că eşti supărată, uită şi de pedeapsă. Ideal e o oră, două.

8. În ciuda a ceea ce se crede, un bărbat nu e deranjat dacă partenera lui vorbeşte mult. E deranjat doar dacă vorbeşte mult cu el.
9. Nu-i lua niciodată cadouri după o ceartă. O să creadă că a avut dreptate sau o să provoace noi certuri pentru a primi noi cadouri. Dacă îţi ia el cadou sau flori înseamnă că a dat-o rău în bară.
10. Într-o ceartă nu există învingători şi învinşi, aşa că mai bine alege dragostea.



sursa:eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu