vineri, 7 octombrie 2011

3 adevaruri pe care trebuie sa le infrunti dupa o despartire

                Despartirea poate fi o experienta dificila chiar si atunci cand s-a ajuns la ea de comun acord. Daca insa decizia nu ti-a apartinut, tine cont de cele 3 adevaruri pe care trebuie sa le infrunti dupa o despartire.

Nu poti scapa de durere, dar poti evita suferinta

Durerea este o parte inevitabila a despartirii, dar suferinta incepe atunci cand lasi situatia sa te macine si incepi sa-ti pui intrebari care iti scad respectul de sine si prelungesc nefericirea. Analizeaza cat mai obiectiv situatia si greselile tale, dar evita sa te victimizezi ("De ce eu?") daca vrei sa depasesti mai repede momentul.

Fugind, amani inevitabilul

Dupa despartire, simti de multe ori nevoie sa fugi de sentimentele tale si sa te refugiezi intr-un loc in care sa uiti de durere. Prin excesele alimentare sau prin abuzul de alcool, vei reusit doar sa amani inevitabilul si perioada de recuperare. Bucura-te de prieteni si incearca sa te distrezi, dar evita solutiile care par ca te consoleaza, dar iti creeaza alte probleme sau sentimente negative.


Trebuie sa ierti pentru a-ti acorda o noua sansa

Iertarea poate fi dificila, mai ales atunci cand vrei sa te ierti pe tine pentru greselile din timpul relatiei. Toti psihologii spun insa ca este un pas necesar daca vrei sa incepi o noua relatie, fara sa aduci in ea greselile si incarcatura emotionala a relatiei tale esuate. Desi poate fi un proces dificil, iertarea partenerului, dar si a ta, te ajuta sa incepi o noua relatie cu un risc mai mic de a repeta greselile trecutului, avand mai multe sanse de succes.




sursa:studentie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu