sâmbătă, 24 septembrie 2011

Totul despre sex: 6 beneficii pentru corpul tau

Dintr-un subiect tabu sexul s-a transformat in unul obisnuit, despre care vorbeste majoritatea cuplurilor. Pe langa placerea pe care o ofera, actul sexual are numeroase beneficii pentru corpul si organismul uman.

Totul despre sex: 6 beneficii pentru corpul tau1. Lupta impotriva kilogramelor in plus


Sexul este unul dintre cele frumoase exercitii care iti lucreaza corpul si te ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus. O singura partida arde intre 50 si 100 de calorii. Daca ai o viata sexuala activa, practicand acest exercitiu placut timp de trei ori pe saptamana, arzi pana la 7.500 de calorii pe an.


Cu cat sexul este mai intens, cu atat mai multe calorii vei arde. Potrivit specialistilor, cantitatea de calorii pe care o persoana o pierde pentru atingerea orgasmului este echivalenta cu energia epuizata in timpul gradinaritului. 

2. Cresterea masei musculare

In afara de arderea caloriilor, activitatea intensa printre cearsafuri intareste musculatura, in special peretele pelvin. Frecventa sexului si schimbarea pozitiilor iti pot fi de mare ajutor pentru eliminarea celulitei sau definirea muschilor abdominali.

Iata cateva pozitii care iti tonifiaza muschii si te scapa de colaceii si pernitele din jurul abdomenului: misionarul, corp la corp, doggy style, albinuta, amazoana, on top, lotus, fluturele sau steaua de mare.

3. Reducerea stresului

Un alt beneficiu al sexului consta in reducerea stresului, imbunatateste imaginea corpului si creste stima de sine. O partida amoroasa alaturi de iubitul tau te poate face sa visezi, uitand astfel de problemele din viata de zi cu zi. O femeie care se simte frumoasa si implinita este o femeie care se bucura de sex si nu ii este jena sa recunoasca acest lucru.

Conteaza foarte mult sa gandesti pozitiv si sa fii mandra de performanta ta sexuala, sa iti iubesti partenerul si sa iti apreciezi fiecare parte din corpul tau.

4. Reduce durerea

Sexul amelioreaza durerea si te relaxeaza. In momentul in care actul dintre doi parteneri se termina cu un orgasm, nivelul de oxitocina, hormon intitulat si „hormonul dragostei”, creste de cinci ori si duce la eliberarea endorfinelor.


5. Sexul te mentine frumoasa

Potrivit specialistilor, sexul regulat, practicat de cel putin trei ori pe saptamana, intinereste o persoana chiar si cu 10 ani. Prin sex, echilibrul hormonal este mentinut la cotele normale si reduce procesul de imbatranire.

6. Sexul ajuta la reglarea menstruatiei

Un alt motiv pentru care trebuie sa ai o viata sexuala activa il reprezinta reglarea menstruatiei. Daca practici sex de mai multe ori pe saptamana, pe langa placere si relaxare, hormonii eliminati in timpul actului prezinta numeroase beneficii pentru femei: menstruatiile devin regulate, fluxul menstrual este tot mai mic si durerile menstruale sunt suportabile (in timp devenind mai putin dureroare). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu