duminică, 25 septembrie 2011

Top 8 tentatii intr-o relatie

                    Frumusetea unui cuplu presupune intelegere, iubire si o comunicare excelenta. Totusi, oricat de multa dragoste ar pluti in aer, nu exista inca relatia perfecta. Tentatia pandeste la orice pas si reprezinta momentul de rascruce intr-un cuplu. Iata 8 ispite care pot periclita o relatie:

Top 8 tentatii intr-o relatie1. Infidelitatea

Infidelitatea, tentatia de a insela este cel mai mare inamic al unei relatii. Pe langa simplul aspect al fructului interzis care devine mai tentant, infidelitatea poate avea si cauze mai profunde. Fie rutina tinde sa se instaleze comod in relatie, fie unul dintre parteneri s-a indragostit de altcineva. Ambele situatii pot afecta o relatie daca nu exista o legatura puternica intre cei doi.

2. Minciuna

Minciuna reprezinta mai mult decat o tentatie in cuplu. De exemplu, minciunile nevinovate sunt inofensive si nu par sa afecteze armonia unei relatii. Nimeni nu accepta sa spuna intotdeauna adevarul, in special daca stie ca nu a comis nimic grav. De asemenea, se spune ca o minciuna devine credibila daca va contine cel putin o jumatate de adevar. Asadar, miciuna poate fi o necesitate, insa ea atrage dupa sine alte minciuni, amagiri si intr-un final poate ajunge sa dauneze.


3. Curiozitatea

Curiozitatea de a testa ceva nou nu are legatura intotdeauna cu tradarea emotionala. Poate unul dintre cei doi isi doreste sa incerce altceva si nu are curajul sa-si exprime gandurile. Sau din teama de a nu-si pata imaginea perfecta prefera sa-si tina scunse intentiile. Curiozitatea este starnita atunci cand ceva lipseste si un partener sa afla in cautarea unor senzatii noi.

4. Sexul virtual

Sexul virtual nu implica un contact direct intre cei doi participanti. Este un joc tentant care incita in mod special imaginatia barbatilor si poate deveni o ispita periculoasa intr-o relatie de durata. Sexul virtual poate porni de la o discutie banala, fiind o modalitate de a te deschide comunicarii. Insa de la vorbe si discutii prelungi in fata camerei web pana la o intalnire fata in fata nu mai este decat un singur pas.

5. Compromisul

Compromisul poate reprezenta un ingredient benefic in orice relatie. A convietui impreuna inseamna a imparti si a-l accepta pe celalalt cu bune si cu rele. Insa, niciodata nu incerca sa fii ceea ce nu esti de dragul lui. Daca renunti la valori importante care-ti umbresc personalitatea, tinzi sa aduni resentimente si in timp vei regreta sacrificiile facute. Asadar, gandeste-te de doua ori inainte sa accepti un compromis.

6. Anturajul

Anturajul nepotrivit poate pune in dificultate o relatie armonioasa. Acesta poate afecta in special persoanele nesigure, care nu au foarte mare incredere in propriile forte. De exemplu, imaginea dura a barbatului trebuie permanent slefuita in fata gastii de prieteni. Pentru o intelegere cat mai buna intre anturaj si relatie, trebuie stabilite anumite limite. Fereste-te de acei prieteni care stiu tot ce-i mai bine pentru tine.Tine cont de sfatul lor, insa analizeaza foarte bine situatia inainte sa iei niste decizii pe care le-ai putea regreta.

7. Fanteziile sexuale dezinhibate

Sexul reprezinta sarea si piperul intr-o relatie. Noutatile sunt intotdeauna binevenite, deoarece indeparteaza rutina si revigoreaza viata sexuala. Daca iubitul tau iti propune sa incercati ceva picant in pat, nu-i fa pe plac doar pentru a-l vedea pe el multumit. Indeplinirea unor fantezii sexuale extreme care nu te reprezinta, ti-ar putea cauza frustrari si nemultumire pe viitor. Sexul este un fruct tentant, insa presupune destul de multe riscuri.

8. Pastrarea intimitatii

Atat in cazul relatiilor aflate la inceput de drum, cat si in cazul celor de durata, dorinta de independenta este la fel de importanta. Intimitatea, acel spatiu vital pe care nu vrei sa-l imparti uneori nici macar cu iubitul tau iti confera un sentiment deosebit. Depinde de tine cum vei stii sa te faci inteleasa de la bun inceput, astfel incat sa te bucuri de intimitate si cand iubesti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu