sâmbătă, 24 septembrie 2011

Ce spune culoarea preferata despre el


 

 

Iubeste rosul

Rosul este, dupa albastru, culoarea aleasa cel mai des si preferata copiilor.
Calda, dinamica, ea enerveaza, exalta si excita: pe parcursul istoriei, rosul a fost adesea culoarea revolutiilor.
Rosul caracterizeaza masinile de curse (Ferrari), pasiunea (rosul-trandafiriu), mania... si rusinea!
Pe scurt, e culoarea sentimentelor violente.

Ii place sa poarte rosu:

Inseamna ca iubitul tau e un om al actiunii, un aventurier indragostit de pericol, un individualist dotat cu simtul initiativei, un barbat rezistent si cu multa incredere in el.

E mandru, viril, curajos, chiar eroic atunci cand are ocazia. In iubire, e pasional, implicat, capabil de gelozie si agresivitate. Atentie insa, poate fi brutal si crud!

Ii place sa se inconjoare de rosu:

E optimist, entuziast, plin de voie buna si capabil sa anime orice grup. Nu-i e teama de dezacorduri sau contradictii si stie sa se descurce in orice imprejurare.
Daca vezi mult rosu in preajma lui, inseamna ca traverseaza o perioada mai dificila si are nevoie de incurajari, forta, tenacitate si caldura umana.

E pentru tine daca:

Esti la fel de puternica si pregatita sa tii piept naturii sale intreprinzatoare; iti place sa te inconjori de oameni, nu te deranjeaza tipii prea gelosi si nu ti-e teama sa spargi tiparele si sa uiti de conventii.

Nuante de rosu:

  • ROZ: E tandru, delicat, devotat, romantic si idealist, usor deceptionabil.
  • ROSU-APRINS: Cel mai pasionat, cel mai ranchiunos, cel mai coleric, cel mai sangvinic... dar, in fond, cel mai simpatic!
  • BORDEAUX: E mai matur, mai controlat, mai putin demonstrativ. Lipsa lui de energie se traduce adesea prin pesimism.
  • PORTOCALIU: Vrea sa surprinda, sa captiveze, e un seducator fascinant! E tonic, vibrant si ambitios.
  • MARO: Intelept, te linisteste sau te agaseaza cu manierele sale conventionale. E cel mai materialist dintre toti.

     

    Iubeste albul

    Albul este suma culorilor primare si inca din Antichitate a fost asociat cu puritatea si virginitatea si, prin extensie, cu perfectiunea si distinctia.
    E culoarea botezului, primei comuniuni…rochiei de mireasa.
    Sa nu uitam insa ca este si culoarea corpului medical, a spiritelor si fantomelor, iar in China, a doliului.

    Ii place sa poarte alb:

    Inseamna ca iubitul tau e un spirit simplu si pur, intelegator si totusi exigent. Albul nu suporta nici cea mai mica imperfectiune!
    Asteapta-te la un caracter dificil, mai ales pe masura ce inainteaza in varsta. Sincer, incercand pe cat posibil sa fie drept si moralist de bunavoie, amatorul de alb nu se pierde in fantezii.
    Foarte ingrijit, el nu exercita nici un pic de influenta asupra celorlalti, pentru ca nu e nici abil, nici siret. Ramane deci destul de strain seductiei: e un pur, ba chiar un puritan.

    Ii place sa se inconjoare de alb:

    E indulgent, intelept, tolerant, sobru si se multumeste cu putin. Eeconom cu sine insusi, dar generos cu persoanele la care tine.
    Daca vezi mult alb in jurul lui, inseamna ca vrea sa se purifice, sa se odihneasca si sa-si improspateze spiritul agasat, sa uite trecutul si sa o ia de la zero.
    Are nevoie de adevar, de sinceritate si sa uite de tentatie.

    E pentru tine daca:

    Te simti pregatita sa traiesti intr-o anume "dezvelire", departe de superficial si superflu; esti satula de complicatii de tot felul si indeajuns de zen pentru a rezista sfaturilor pe care, fara indoiala, ti le va oferi constant.

    Nuante de alb:

    • ARGINTIU: E stralucitor, fantezist, materialist sau foarte detasat, adora sa fie in centrul actiunii.
    • ALB ALBASTRUI: Generos, idealist, dar si un pic rece. Pierdut in visele sale, nu pare prea accesibil. 

       

       

      Iubeste negrul

      Negrul este culoarea doliului, a remuscarilor si a regretelor.
      In alchimie, negrul simbolizeaza opera ascunsa, lucrul savarsit departe de priviri iscoditoare. Negrul e culoarea sentimentelor bulversante, depresiei si furiei.
      Desi multa vreme a fost considerat o culoare trista, negrul a fost reabilitat de catre moda: astazi negrul infrumuseteaza, slabeste, sculpteaza formele si exalta celelalte culori.

      Ii place sa poarte negru:

      Inseamna ca iubitul tau e un non-conformist care adora sa socheze, sa surprinda, un dandy preocupat de cum arata, dar cu un caracter demn, care tine sa fie respectat.
      E mandru, intelegator, dinamic si un pic sever. Puternic, va sti intotdeauna cum sa-si impuna ideile. Este adesea iubit, admirat si... temut.

      Ii place sa se inconjoare de negru:

      Are caracter si nu-i este teama sa iasa din umbra pentru a-si sprijini ideile. Are gustul aventurii si nu se da inapoi in fata riscurilor (negrul era culoarea piratilor!).
      Daca vezi mult negru in jurul lui, inseamna ca vrea sa-si concentreze atentia pe cum sa scape de temeri si de tristeti.

      E pentru tine daca:

      Nu ti-e teama sa sochezi, dar nici sa fii displacuta; esti gata sa-l insotesti in revoltele si obsesiile lui; te simtiindeajuns de libera sa-l urmezi la capatul noptii, intr-una dintre multele sale aventuri.

      Nuante de negru:

      • NEGRU ALBASTRUI: Un caracter generos, plin de energie, dar stapan pe sine.
      • NEGRU VIOLET: Pasionat de ezoterism, isi pastreaza totusi picioarele pe pamant. E puternic si dominator. 

         

         

        Iubeste verdele

        E culoarea ecologica prin definitie, cea a naturii, a copacilor, a ierbii si a clorofilei.
        Verdele este asociat cu contemplarea, meditatia, calmul, activitatile sanatoase, intoarcerea la sursa.
        Este culoarea inimilor pure, care se straduiesc sa apere planeta si fug de compromisuri.

        Ii place sa poarte verde:

        Inseamna ca iubitul tau e o persoana calma, sentimentala si se adapteaza usor.
        Vrea sa placa si, fiind un pragmatic, incearca sa aiba cat mai multi prieteni, din domenii cat mai diferite.
        Are un spirit gregar si nu-i place singuratatea.
        Stapan pe el, isi tine in frau emotiile si nu se lasa prada nici maniei, nici pasiunilor ordinare. Nu-i deloc superstitios!

        Ii place sa se inconjoare de verde:

        Are sarm, prezenta de spirit, bun simt, isi accepta soarta, incercand in acelasi timp sa scoata cat mai mult profit de pe urma circumstantelor in care se gaseste.
        E determinat, chiar incapatanat, uneori lenes. Detine indeajuns de multa "forta ascunsa" pentru a face fata evenimentelor.
        Daca vezi mult verde in preajma lui, inseamna ca se simte obosit mental, nervos si iritabil. Verdele il calmeaza, il face sa se simta mai detasat si mai dezinvolt.

        E pentru tine daca:

        Iti place natura, rezisti la stari de spirit schimbatoare si crize de gelozie, ai simtul umorului cat pentru doi, rezerve de rabdare, calm si toleranta si... ai abilitati de vrajitoare ca sa-l ajuti sa salveze lumea.

        Nuante de verde:

        • VERDE CRUD: E un tip placut ochiului, sociabil, uneori apatic. Pentru ca lasa totul la voia intamplarii, e adesea acuzat de neglijenta.
        • VERDE FOSFORESCENT: Sarmant, foarte sentimental, dar instabil, crede mai mult in vise decat in realitate. Spiritual, amuzant, deloc cu picioarele pe pamant.
        • VERDE SMARALD: Calm, ponderat, are totusi o latura de poseur, prea manierata. E profund, dar se pierde in contradictii.  

           

           

          Iubeste galbenul

          Galbenul e tonic, acid ca lamaia, dar nu are o reputatie prea buna: eculoarea incornoratilor, a rasului fals, a dispretului amoros si a deceptiei.
          Cu toate acestea, este cea mai stralucitoare dintre nuante, cea mai luminoasa, preferata calugarilor budisti pentru a alunga undele rele, siculoarea Imparatilor Chinei si Japoniei.
          In multe traditii, galbenul este asociat cunoasterii si creatiei, fiind menit sa combata melancolia, tristetea si plictiseala.

          Iubeste sa poarte galben:

          E un combatant cu caracter solar si viguros, pe de-o parte cumpatat, dar si un excelent razboinic. Poate combina calitati artistice si stiintifice, e inteligent si curios in toate.
          Nimic nu-l exaspereaza la fel de mult ca prostia. Ii place lectura, frecventeaza muzee, concerte. Foarte sociabil, ii place fastul. E un pic snob, dar nu o recunoaste decat foarte greu.

          Ii place sa se inconjoare de galben:

          Inseamna ca iubitul tau e un intelectual avid de cunoastere, abonat la emisiuni literare, reviste informatice, site-uri de stiri, mereu in cautare de explicatii savante.
          Primitor si ospitalier, se poarta prieteneste cu toata lumea, dar deseori sfarseste prin a amesteca lucrurile.
          Daca vezi mult galben in jurul lui, inseamna ca incearca sa se auto-stimuleze temporar (pentru un examen ori un concurs) sau e demoralizat si pleostit si vrea sa se simta mai bine.

          E pentru tine daca:

          Esti vesela, sociabila, gata sa imparti cu el comorile tale de entuziasm; nu ti-e teama sa sari de la un subiect la altul, esti disponibila, deschisa si-ti place sa flecaresti verzi si uscate.
          Ai indeajuns de multe resurse interioare pentru a face fata momentelor de tristete prin care trece regulat.

          Nuante de galben:

          • CREM: E timid, timorat, sters, un instabil care isi ia dorintele drept realitati. Are mare nevoie sa fie incurajat.
          • GALBEN LAMAIE: Activ, isi asuma riscuri, nu duce lipsa de incredere in fortele proprii. Atragator, original, dar teribil de narcisist.
          • AURIU: Vrea sa straluceasca si e predispus la excese. Are nevoie sa-si canalizeze elanul si pe altceva… sau altcineva.
          • GALBEN BRUN: Materialist, se ataseaza de obiecte, dar nu prea are grija de ele. Confuz si dezordonat. 

             

             

            Iubeste albastrul

            E culoarea regilor, a cavalerilor si a sportivilor, o nuanta profunda ca oceanul si infinita ca cerul.
            Azurul reprezinta ce are umanitatea mai bun: puritate, loialitate, dreptate.
            Simbolizeaza pe de-o parte nobletea (sangele albastru), si, pe de alta parte spiritualitatea (Ingerul albastru).
            Albastrul este o culoare romantica - care marcheaza emotii intense, uneori dureroase - si de asemenea, culoarea bunei reputatii.

            Ii place sa poarte albastru:

            Inseamna ca iubitul tau e un tip sensibil si independent, increzator, plin de ardoare, sincer si devotat.
            Are un caracter fidel, idealist, absolut. Dar e influentabil - ai grija pe cine frecventeaza!
            Calitatile sale de suflet - bravura, generozitatea, indulgenta, spiritul de sacrificiu - il fac un model demn de urmat, cu conditia sa nu faca exces de zel.

            Ii place sa se inconjoare de albastru:

            Este un sentimental care are nevoie sa se simta iubit, aprobat, admirat. E melancolic, nostalgic, un pic depresiv.
            Daca vezi mult albastru in jurul lui, inseamna ca are indoieli si vrea sa fie convins. Vrea sa fie mai increzator si sa adopte o filosofie mai constructiva.

            E pentru tine daca:

            Apreciezi declaratiile de iubire, peisajele romantice, melodramele lacrimogene; daca ii impartasesti convingerile si etica, esti gata sa te bati pentru ideile lui si crezi ca esti in stare sa-l scoti din frecventele stari de melancolie.

            Nuante de albastru:

            • BLEU: Un mare idealist cu inima curata, gata de toate sacrificiile, cu riscul de a se gasi adesea deceptionat.
            • TURCOAZ: Te va seduce cu bunul gust, alegerile originale, dar si cu prejudecatile si capriciile sale.
            • BLEUMARIN: E puternic, profund, hotarat, prudent inainte de a-si forma o parere, independent si stapan pe sine.
            • ALBASTRU-GRI: Visator, romantic, pesimist; indoielile si ezitarile sale il fac sa piarda multe ocazii.
            • PURPURIU: Mistic, atras de metafizica si ezoterism. Vrea sa intre in contact cu lumile de dincolo.
            • VIOLET: Intre misticism si senzualitate, erotism si ezoterism, el nu-si dezvaluie nici gandurile, nici dorintele secrete, interiorizandu-si majoritatea fanteziilor.


                                                                                                   Articol aparut in revista Cosmopolitan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu