sâmbătă, 24 septembrie 2011

Dieta pentru sex mai incitant


 
Creierul nostru produce anumite substante chimice care influenteaza apetitul sexual, iar in lipsa acestora, viata sexuala poate fi afectata.
Solutia? Conform nutritionistilor, anumite alimente pot compensa aceasta deficienta de substante, contribuind inclusiv la cresterea libidoului.

Pentru problemele de excitare sau lubrifiere

Daca te confrunti cu astfel de probleme, cel mai probabil ai o carenta de acetilcolina - un neurotransmitator cu actiune excitatoare.
CE SA MANANCI: Poti reduce aceasta deficienta manancand mai multe legume, oua si grau integral (ele reprezinta o susa buna de colina, o precursoare a acetilcolinei).

Pentru cresterea libidoului

Libidoul scazut este semn ca ai o deficienta de dopamina. Dopamina este un neurotransmitator secretat de creier, cu rol important in determinarea dispozitiei.
CE SA MANANCI: Pentru cresterea libidoului ai nevoie de mai multe proteine slabe, pe care le poti lua din pui sau din peste.

Pentru anxietate sexuala

Anxietatea sexuala te poate impiedica sa ai orgasm, iar cauza ei este un dezechilibru GABA (acidul gama-aminobutiric).
CE SA MANANCI: Solutia ar fi sa incluzi in alimentatia ta grau integral si produse bogate in fibre.

Alte alimente "ajutatoare"

  • Merele: Contin feniletilamina (FEA), care iti confera o stare de bine si de surescitare.
  • Ciocolata: Este si ea o sursa bogata de FEA - cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat contine mai multa. Branza are chiar mai multa feniletilamina decat ciocolata 
  • Avocado : Acest fruct exotic este o sursa foarte bogata de vitamina B6. Determina cresterea cantitatii de potasiu din organism si regleaza activitatea glandei tiroide, ducand astfel la cresterea libidoului.
  • Nucile si migdalele: Pentru un creier "alert", ai nevoie de acizi grasi, pe care nucile le contin din plin. In plus, ele contin si feniletilamina. Cat despre migdale, se spune ca pot trezi adevarata pasiune in femei.
  • Pestele: Uleiul de peste contine acizi grasi de tip omega 3, necesari pentru o buna circulatie a sangelui. Surse bogate de omega 3 sunt somonul, macroul si pastravul.

                            Sursa: sheknows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu