vineri, 11 aprilie 2014

Timpul de digestie al alimentelor

Dar pentru ca suntem la inceput de drum, este util sa memoram durata de digestie a alimentelor.

  • 0 – 15 min. : apa
  • 15 – 30 min. : fructe crude si sucuri din legume si fructe
  • 1 ora:  Banane, curmale, smochine sau fructe uscate (la soare)
  • 40 min. – 2.5 ore : legumele crude, verdeturi, germeni si vlăstari in stare cruda, avocado, legume gatite
  • 1.5 – 4 ore: ulei, cereale, fasole, naut, linte, cartofi, legume amidonoase
  • 2 – 4 ore: nuci, seminte crude
  • 3 ore: alimente combinate corect fara carne
  • 8 ore: orice aliment combinat incorect
  • 4 – 10 ore sau mai mult: diverse tipuri de carne, peste, crustacee, lactate procesate
Toate alimentele in starea lor naturala cruda se digera mai usor, durata lor de digestie fiind mai mica decat cea a alimentelor gatite..
Legumele si fructele fermenteaza pe cand produsele din carne, lactate, oua intra in putrefactie, daca stau prea mult in organism. Fermentatia provoaca balonare, crampe si poate creste aciditatea corpului, iar putrefactia intoxica organismul si provoaca lezarea celulelor si distrugera lor.

sursa : paginidenutritie.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu