Foarte bine este sa se cunoasca si timpul pentru digerarea
alimentelor. Cercetatorii recomanda consumul de alimente in portii mici,
de mai multe ori pe zi. Nu este deloc bine sa se manance o data pe zi
si mult, sau doar de doua ori pe zi portii mari. Patru mese pe zi sunt
indicate in general pentru orice persoana. De asemenea, pentru a scadea
in greutate este obligatoriu ca o noua portie de mancare sa fie luata
atunci cand alimentele consumate anterior au fost digerate din stomac.
De aceea este de ajutor sa cunostem timpul necesar pentru digerarea
alimentelor. Intotdeauna supraalimentarea creeaza anumite probleme, da o
stare de disconfort in stomac si intestin (crampe, aciditate, stare de
greata, de greutate si altele). Acest lucru afecteaza mai ales
persoanele care au tractul digestiv slab.
Exemple de alimente si timpul de digerare al acestora:
- Orezul fiert moale, pestele de rau fiert, ouale, laptele se digera in 1-2 ore.
- Carnea fiarta de pui si vita se digera in 3-4 ore.
- Varza calita, morcovii fierti, banana, caviarul sarat se digera in 3 ore sau chiar in 4 ore.
- Painea, cartofii fierti, omleta, ouale fierte tari se digera in 3 ore.
- Cafeaua, berea, vinul, ceaiul, supa, apa, pepenele galben sau verde se digera intr-o ora sau cel mult 2 ore.
- Cacao cu frisca sau cacao cu lapte se digera in 2-3 ore.
- Ciupercile si carnea bacon se digera in 5-6 ore.
- Carnea prajita, mazarea, fasolea, carnea de vanat se digera in 5 ore.
- Painea de secara, sunca si cartofii prajiti se digera in 3-4 ore.
- Varza murata, untul, untura, friptura de gasca, hamsiile sarate se digera in 4-5 ore.
- Ridichea, morcovul, merele, castravetii, spanacul se digera in 3 ore.
Timpul de digerare a alimentelor creste direct proportional cu cantitatea de grasime din alimente. Comparativ cu alimentele in bucati mari, foarte repede se digera piureul de legume sau de fructe. Desigur ca exista si exceptii, ca de exemplu laptele, care se digera greu desi este lichid.
sursa : bodygeek.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu