vineri, 11 aprilie 2014

16 greseli care duc la stagnare

Ai respectat toate principiile dietei ca la carte, dar totusi cantarul se incapataneaza sa-ti arate aceeasi greutate, iar metrul aceiasi centrimetrii? Ei bine, s-ar putea sa faci partea din grupul celor care fac anumite ‘greseli’ crezand ca te vor ajuta sa dai jos intr-un ritm rapid:

1. Proteine putine. Proteinele sunt necesare in mentinerea masei musculare, iar consumul lor duce la inbunatatirea metabolismului, datorita faptului ca organismul trebuie sa consume multa energie pt. a le descompune. Asadar consumul de proteine duce la arderea caloriilor si in cele din urma al grasimilor. Deci, nu va infometati prin reducerea consumului de proteine, mai ales in ziua de Proteine si Legume, abuzand de vegetale, care aduc un surplus de apa organismului, ducand astfel la blocaj, sau mai rau, la retinerea apei in organism. Tocmai de accea kilogramele nu scad, din contra se pun.
2. Medicamente in exces. Aportul de medicamente, chiar si al celor mai banale, duce la retinerea de apa in organism. Cu totii am auzit ca anumite pastile ingrasa. Ei bine, se pare ca intr-adevar orice medicament, fie el cat de banal, retine apa in organism, deci nu ne lasa sa slabim. Asa ca, daca nu e nevoie imperiala de el, mai bine fara!

3. Cardio prea lung. Se stie ca exercitiile cardio ajuta enorm la arderea caloriilor si a grasimilor  insa pentru un ritm de slabire mai bun, Dukan si antrenorii de fitness recomanda alternarea ritmului rapid cu unul lent, pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca cu o anumita rutina si sa nu mai dea rezultate. Asadar, cardio trebuie alternat cu ridicari de greutati usoare, abdomene, plimbari etc.
4. Sodiu excesiv. Chiar daca incercati sa diminuati cantitatea de sare adaugata in bucate, exista anumite alimente care au deja foarte mult sodiu in compozitie, alimente precum: mustar, sos de soia, mezeluri. peste afumat. Acestea duc la o retentie mare de apa in organism, de aceea se recomanda consumul lor cu moderatie.
5. Chimicale banale. Aici Dukan se refera la majoritatea solutiilor de curatat pe care cu totii le folosim zilnic. Aceste toxine sunt inhalate si duc la suprasolicitarea ficatului pt. a purifica sangele, fapt ce duce la stagnare. Desi sunt mai scumpe, produsele eco-friendly sunt si mai diet-friendly. ;-)
6. Estrogen. Deficienta de hormon estrogen afecteaza metabolismul, incetinindu-l, prin efectul sau de a ajuta insulina sa descompuna grasimile din organism. Aceasta deficienta duce la pofte de dulce, deci e bine sa ocolim pe cat se poate anticonceptionalele.
7. BPA. Acest chimical e folosit la majoritatea ambalajelor semipreparatelor, alimentelor modificate termic si preparate in avans, de genul conservelor, toxina care adesea trece si in alimentul respectiv. E recomandat sa folositi preparate al caror ambalaj este fara BPA, fapt mentionat direct pe ambalaj.
8. Indulcitori artificiali. Da, ati auzit bine! Indulcitorii artificiali consumati pe o perioada lunga rezulta intr-o slabire mai lenta si in ultimul rand la depuneri de grasimi, dupa cum arata un studiu din 2008. Asadar preferati sa consumati stevia si xylitol, insa cu limite, deoarece si acestea au un aport calorit destul de ridicat.
9. Renuntarea la anumite mese. Daca sarim peste mic-dejun, pranz sau cina, sau daca nu mancam destul cat sa ne simtim satui, adica acea stare de foame continua duce la incetinirea metabolismului, adica la arderea caloriilor si a grasimilor intr-un mod lent. Asigurati-va ca aveti un aport de 1200calorii pe zi, raportat la 3 mese principale si 2 gustari, pt. a-i oferi corpului combustibilul necesar arderii grasimilor.
10. Mancatul in oras. Daca obisnuiti sa mancati mult in oras, exista riscul unui adaos de sodiu si astfel calorii extra ascunse in preparatele din restaurante, deci a retinerii apei in organism. Asa ca obisnuiti-va sa va preparati si mancati mesele acasa, unde puteti fi siguri de alimentele folosite. Daca nu puteti evita acest lucru, cereti mereu preparate fara sare, grasimi, faina si zahar adaugate.
11. Fake foods. Sau alimente fantoma. Aici Dukan se refera la produsele degresate total gen lactate 0%, la bauturile diet, zero si light si la aromele si colorantii artificiali. Toate aceste produse pun presiune pe ficat si incetinesc ritmul de slabire.
12. Toleratele. Dupa cum le zice si denumirea, sunt doar tolerate, nu permise, de aceea consumul lor trebuie limitat la minim daca se doreste o slabire accelerata.
13. Laptele. Datorita continutului ridicat de lactoza, laptele incetineste ritmul de slabire, deci e bine sa ne limitam la maxim 500ml de lapte degresat pe zi.
14. Greutati mari. Ridicarile de greutati mari duc la retentia apei in muschi, deci la incetinirea ritmului de slabire. Mai bine mai mici si mai multe.
15. Bicicleta de camera. Daca aveti o constitutie mai proeminenta in partea de jos a corpului,  ciclismul interior nu va ajuta, din contra. Mersul pe jos in ritm alert e de preferat in acest caz.
16. Gandirea negativa. Celulele corpului imita gandurile. Cu cat gandim mai negativ cu atat vom slabi mai lent si vom stagna mai mult. Trebuie sa gandim pozitiv, sa actionam in favoarea telului si sa atragem doar lucrurile bune. Asa vom reusi sa fim mai optimisti, mai sanatosi, mai veseli si vom slabi mai repede.


sursa :DUKANIADA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu