vineri, 11 aprilie 2014

Stiati ca un deficit de proteine poate duce la caderea parului?

Dupa cum se stie podoaba capilara la femei este cea mai importanta arma de frumusete si de seductie. Din pacate, femeile se confrunta tot mai mult in ultimii ani cu problema caderii parului. Avand in vedere cauzele diferite ale caderii parului, in multe situatii aceasta problema poate fi remediata. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca proteinele sunt foarte importante pentru structura firelor de par. 

Deficitul de proteine poate duce la caderea parului.

In cazul in care aportul de proteine este insuficient se ajunge la subtierea firelor de par. Acest lucru se explica prin faptul ca structura firelor de par depinde de cantitatea de proteine pe care o primeste organismul. Daca acestea nu sunt suficiente si apare o carenta de proteine, in timp este afectata si structura firelor de par si astfel se ajunge la caderea acestuia. Parul este compus in principal din proteine si daca acestea lipsesc, cu siguranta nu va mai fi sanatos.
Deci, daca organismul nu primeste proteine, cheratina este afectata negativ, parul devine uscat, fragil, se rupe repede si cade exagerat.
Proteinele reprezinta o cauza principala a caderii parului la femei dar si la barbati. Nutritionistii au scris despre importanta acestor elemente nutritive pentru organism. Ei le considera foarte importante in alimentatia unui om deoarece au diferite functii in organism, ajuta la formarea si regenerarea tesuturilor, la cresterea normala si mentinerea sanatatii unghiilor, pielii si parului. Un metabolism sanatos a proteinelor este foarte important pentru cresterea parului si mentinerea sanatatii acestuia. Daca vrei sa ai un par frumos si un organism sanatos, trebuie sa ai o dieta echilibrata, cu un continut normal de proteine. In cazul in care nu ai o alimentatie echilibrata si ai un deficit de proteine animale sau vegetale, vei suferi de oboseala, depresie, anemie, imunitate scazuta si caderea parului.
Dieta bogata in proteine, Foto: portionwise.files.wordpress.com
Exista si alte probleme ale caderii parului si anume: carenta de vitamine, expunerea parului la produse cosmetice necorespunzatoare sau la produse chimice, administrarea unor medicamente, deficitul de fier, sarcina, stresul emotional, efortul fizic, anemia, contraceptivele, scaderea in greutate, sindromul de ovar polichistic, hipotiroidismul, ereditatea.
Specialistii au ajuns la concluzia ca parul uman sanatos depinde foarte mult de aportul de proteine in corp, deoarece 90% din compozitia lui o formeaza proteinele. In concluzie, lipsa proteinelor in corp produce subtierea firelor de par si apoi caderea acestuia. De asemenea, carenta de proteine face parul sa fie uscat, fragil, casant, sa se rupa usor. Unghiile sunt si ele afectate, devin fragile, uscate si se rup repede. Mai mult decat atat, proteinele reprezinta un nutrient esential si pentru structura celulelor din muschi, piele, oase, intregul organism.
Aceasta problema care afecteaza si femeile si barbatii poate fi rezolvata printr-o alimentatie echilibrata, care sa contina proteine. Dieta cu alimente bogate in proteine – in peste, oua si carne – ajuta in combaterea caderii parului. Vegetarienii pot introduce in dieta mai multe legume care au un continut semnificativ de proteine vegetale (fasole, soia, varza, cereale, spanac, varza de Bruxelles, ciuperci, nuci, seminte, quinoa) dar si suplimente alimentare. Nucile si migdalele au multi aminoacizi, minerale esentiale si vitamine si de aceea sunt foarte importante pentru par. Antioxidantii au rolul de a sustine structura firelor de par, de a proteja celulele de atacul radicalilor liberi. Nucile ajuta la consolidarea firelor de par, dar si la prevenirea atacului de cord. Vitaminele A, B, D si E ajuta de asemenea la prevenirea caderii parului. Foarte mare atentie trebuie data produselor cosmetice care se folosesc pentru ingrijirea parului, nu se aleg niciodata cele de calitate inferioara.
Proteinele animale si produsele lactate nu trebuie consumate in exces deoarece acidifica organismul. In concluzie, daca sunt administrate in cantitate mare pot ingreuna ficatul si rinichii. In timp un astfel de regim prea bogat in proteine animale poate afecta starea de sanatate. Un exces de acizi grasi saturati poate creste riscul de cancer si boli cardiovasculare. Astfel de acizi grasi saturati apar in alimente ce au proteine de origine animala, de exemplu in carnea rosie. Indicat ar fi ca dieta sa contina o cantitate mai mare de alimente cu proteine vegetale decat cu proteine animale.

sursa : bodygeek.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu