duminică, 24 octombrie 2010

Despre ghidul unei sotii perfecte

In revista "Housekeeping Monthly" era publicat in numarul din mai 1955 un articol intitulat "Ghidul unei sotii bune". Ceea ce in urma cu jumatate de secol parea normal, adica sotia sa stea acasa, singura sa menire fiind curatenia, gatitul, facutul si crescutul de copii, astazi este demodat, imposibil de inteles si, cu siguranta, si de practicat.

Iata cateva pasaje din minunatul articol:

- Pregateste cina. Planuieste din timp, chiar din noaptea precedenta, astfel incat sa ai o masa delicioasa pregatita pentru momentul in care el se intoarce acasa. In acest fel va sti ca te-ai gandit la el si ca te preocupa nevoile sale. Cei mai multi barbati sunt infometati cand ajung acasa, iar ideea unei mese bune face parte din primirea calduroasa de care au nevoie.


- Pregateste-te. Odihneste-te 15 minute, ca sa fii proaspata cand ajunge. Fardeaza-te putin, pune-ti o panglica in par si fa in asa fel incat sa arati proaspata si odihnita. El tocmai a stat cu o gramada de oameni obositi de munca.
- Fii vesela si atragatoare. Poate ca are nevoie de putina distractie dupa o zi plictisitoare, iar una dintre datoriile tale este sa i-o furnizezi.
- Fa curatenie. Mai da o tura prin casa chiar inainte ca sotul tau sa ajunga. Da cu carpa pe mese.
- In timpul lunilor mai reci ale anului ar trebui sa pregatesti si sa aprinzi focul, astfel ca el sa se dezmorteasca. Sotul tau va simti ca a ajuns in oaza lui de odihna si ordine, iar acest lucru te va multumi si pe tine. La urma urmei, sa-i asiguri confortul iti va oferi o imensa satisfactie personala.
- Ai grija sa nu fie zgomot. Cand ajunge, opreste masina de spalat, uscatorul sau aspiratorul. Spune-le copiilor sa fie linistiti.
- Fii fericita sa-l vezi.
- Intampina-l cu un zambet cald si arata o sincera dorinta de a-i face pe plac.
- Asculta ce povesteste. Poate ca ai zece lucruri importante sa i le spui, dar momentul in care ajunge acasa nu e potrivit pentru asta. Lasa-l pe el sa vorbeasca mai intai — tine minte, subiectele lui de conversatie sunt mai importante decat ale tale.
- Nu-l intampina cu nemultumiri si probleme.
- Nu te plange daca intarzie la cina sau chiar daca nu vine intreaga seara. Acestea sunt lucruri minore in comparatie cu ceea ce probabil ca a indurat la munca.
- Fa in asa fel ca el sa se simta pe deplin confortabil. Asaza-l intr-un scaun confortabil sau ajuta-l sa se intinda in dormitor. Sa ai la indemana o bautura rece sau calda pregatita din timp pentru el.
- Aranjeaza-i perna si ofera-te sa-i scoti pantofii. Vorbeste pe un ton scazut, linistitor si placut.
- Nu-i pune intrebari legate de actiunile sale si nu-i pune la indoiala rationamentul sau integritatea. Tine minte, el este stapanul casei si in aceasta calitate isi va impune intotdeauna vointa in mod corect si sincer. Nu ai nici un drept sa te indoiesti de el.
- O sotie buna isi stie intotdeauna locul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu