marți, 14 decembrie 2010

Joc periculos: indragostita de prietenul iubitului tau


In momentul asta sunt foarte amuzata, pentru ca nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la patania unei prietene apropiate. Stiu ca era foarte indragostita de un tip, vorbea non-stop despre el si afirma cu tarie ca e singurul pe care-l va iubi vreodata. Peste cateva zile, imi marturiseste aproape panicata ca s-a indragostit iremediabil de prietenul lui cel mai bun!! Nu-si putea explica fenomenul, iar situatia s-a complicat teribil.
Acum… lasand gluma la o parte, nu e deloc amuzant. Doar stii cum e cand iti zboara fluturasii prin stomac. ,,Normal ar fi sa...", ,,Nu-i frumos sa..." raman doar niste vorbe goale aruncate aiurea de oameni care n-au cunoscut niciodata dragostea, iti vei zice. Iar tu, cea care a avut onoarea, vei face tot posibilul sa lupti pentru ea.

Si cand spun ,,tot posibilul", inseamna ca nu te vei da in laturi de la a frange cateva inimi. Critici? Sa tot fie… fara numar. Dar ce-ti pasa tie? Cum dragostea e atotputernica, poate o sa va teleporteze pe amandoi - cei doi ,,infractori" - pe undeva prin Dubai, unde o sa traiti fericiti, vorba aia, pana la adanci batraneti.
Simplu, nu? Hmm… Deloc!

Psihologul vorbeste despre dragoste

Hai sa nu ne mai dam noi cu parerea c-o fi alba, c-o fi neagra, ci sa ascultam ce ne spune psihologul : "Iubirea este ca un dans echilibristic, ca si cum am merge pe sarma undeva la inaltime, fara sa avem plasa de siguranta dedesubt. Balansul se produce delicat intre endorfine si adrenalina, intre bucuria frenetica de a fi fost ales si frica de a fi respins."
Cam asa e, nu? Pai, tocmai de aceea e atat de periculos! Uneori te simti gata sa risti totul pentru o iubire noua, fara a-ti acorda ragaz sa-ti analizezi amanuntit sentimentele. Esti sigura ca faci distinctia intre dragoste adevarata si iluzia iubirii pasionale? Dupa luni minunate de relatie stabila cu iubitul tau, ,,rasare" un nou pion la orizont.
Ahaa, e cel mai bun prieten al lui! Au fost in aceeasi grupa la gradinita, s-au acoperit unul pe altul in liceu, nu s-au putut desparti nici in facultate, asa ca s-au specializat pe aceleasi materii numai ca sa ramana impreuna. Stii toate astea, pentru ca iubitul tau iti vorbeste mereu despre el, iar atunci cand nu e cu tine, poti ghici din start cu cine isi pierde vremea.
Cand l-ai cunoscut pe "inculpat", ti-ai dat seama ca sunt complet diferiti si totusi se completeaza atat de bine... Petrecand mai mult timp cu el, ai realizat ca tocmai asta te intriga. Ga-ta, s-a zis cu linistea! Nopti la rand adormi cu gandul la el! Ai ajuns sa te intrebi de ce nu l-ai cunoscut pe el primul si nu pe amicul lui cel mai bun...

De ce se intampla asta?

Pentru ca avem mania de a ne explica tot ce se intampla in jurul nostru, asa ca acest fenomen nu putea ramane nelamurit. Mai ales ca astfel vei avea ocazia sa te intelegi mai bine. Psihologul afirma ca se intampla deseori ca fetele sa se indragosteasca de cel mai bun prieten al iubitului, ispitite de placerea de a incalca regulile jocului.
E singurul barbat de care nu au voie sa se atinga, in consecinta ajunge sa fie singurul pe care si-l doresc. ,,Incalcarea interdictiei devine astfel o alegere de natura incestuoasa", spune psihologul.
E posibil sa nu te recunosti in aceasta descriere, sa-ti spui ca nu te reprezinta, insa psihologul adauga ca astfel de lucruri tin de subconstient, pe care noi nu-l putem controla, desi ne apartine. E posibil sa faci multe lucruri avand un scop final pe care nici tu nu-l constientizezi.
De asemenea, faptul ca e diferit de iubitul tau iti poate da iluzia ca e altfel decat toti ceilalti si astfel, pasiunea pentru el creste. De cele mai multe ori suntem atrasi de mister, de lucrurile la care nu avem acces si care ne starnesc o curiozitate fara margini. Insa e foarte posibil ca, odata descoperit misterul, interesul sa se piarda cu totul.

Esti sigura ca stii la ce renunti?

Sa zicem ca acest prieten al lui te fascineaza intr-atat incat esti gata sa renunti la tot pentru el. Si aici ma refer, desigur, la iubitul tau. Dar totul era in regula inainte ca celalalt sa apara, nu? Daca nu vrei sa te lasi prinsa de regrete, ar trebui sa te intrebi cat de reale sunt de fapt sentimentele pe care le nutresti. Te-ai gandit ca poate fi o pasiune trecatoare pentru care nu merita sa-ti sacrifici actuala relatie?
Starea pe care ti-o dau noii fiori este incomparabila, si de aceea esti tentata sa te pierzi in ea, insa ar fi recomandabil sa-ti acorzi cateva momente de luciditate in care sa analizezi problema si sa iei o decizie corecta. In opinia psihologului, cea mai buna solutie ar fi sa petreci un timp numai cu iubitul tau, departe de ispita.
Daca va simtiti impreuna la fel de bine ca pe vremuri si nu-i simti lipsa celuilalt, atunci cel de care esti indragostita cu adevarat e nimeni altul decat… iubitul tau.

Cat despre viitorul relatiei cu celalalt...

Psihologul precizeaza ca este o adevarata provocare pentru ambii participanti: "Iubirea voastra va trece prin doua etape: starea de beatitudine, euforie (de la inceput) data de incalcarea regulilor nescrise, si starea de continua tensiune provocata de numeroasele procese de constiinta, care isi vor face loc mai devreme sau mai tarziu. Astfel, putem spune ca aceasta relatie pleaca din start cu handicapul sentimentului de profunda vinovatie, si este foarte posibil ca in curand sa se puna problema unei separari dureroase."
Desigur, nu trebuie sa pornesti de la premisa ca relatia voastra este sortita esecului. Dupa caz, cei doi parteneri pot avea o relatie fericita de-o viata, iar asta tine numai de compatibilitatea dintre ei. De acum, totul depinde de tine!
Nu uita ca lucrurile in care crezi cu adevarat nu trebuie regretate, orice s-ar intampla pe parcurs!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu