marți, 14 decembrie 2010

Iubire legitima versus iubire interzisa

Se spune ca in dragoste si-n razboi totul e permis. Se spune ca dragostea nu cunoste nici rusinea, nici rezerva, dragostea este a doi oameni care-si apartin unul altuia. Pe de alta parte, in iubirea adevarata, ratiunea nu-si mai are loc, daruiesti totul din tine fara sa te gandesti la consecinte sau la cum va evolua relatia pe viitor. Daca exista regrete, nu mai este loc si pentru daruire. Daruim iubire fara sa ne gandim cand si daca o sa si primim. Despre iubirea dintre doi oameni s-ar putea scrie romane intregi. Despre iubirea fata de o alta persoana decat cea langa care ai stat o viata, la fel....Despre diferenta dintre statul de amanta si sotie, foarte multe...


De ce se rezuma la a fi amante cand ar putea fi sotii sau de ce nu se multumesc cu statutul de sotie cand pot fi si amante? Greu de explicat in cuvinte! Greu de exprimat si-n sentimente... Nu incerc sa emit judecati si nici nu pledez pentru vreuna din cele doua ipostaze. Nu vreau sa ridic degete acuzatoare spre amante si nici nu vreau sa compatimesc sotiile. Si amanta si sotia au parte de dragoste. Mai mult sau mai putin... Sub forme diferite!

A fi amanta sau a fi sotie?

Femeile aleg sa fie amante din mai multe motive: fie din singuratate, fie ca le este frica de un angajament luat pe viata, fie din prea multa iubire, din nevoia de a se simti speciale sau pentru ca pur si simplu... adora sa fie amante. Pentru unele femei a fi amanta este o ipostaza flatanta. Au un motiv in plus pentru a fi mai atragatoare, mai sexy, se simt mai tinere, mai seducatoare, mai sigure pe ele... Au un motiv in plus ca sa fie mai feminine, sa fie ele insele. O amanta nu incearca sa-i fie pe plac partenerului depersonalizandu-se si calcandu-si in picioare principiile de-o viata. Ea place fiind ea insasi... fara sa incerce sa semene cu nimeni. Fara sa se compare cu altcineva.

O amanta accepta mai greu compromisurile, iar atunci cand o face este apreciata mai mult decat o sotie. Spre deosebire de sotie, amanta are mai multa libertate. Este capricioasa si nu incearca sa ascunda asta. Iubeste mai mult si stie cum sa iubeasca. O demonstreaza din plin, fara sa exagereze in straduinte. Fara sa sufoce sau fara sa-si strige gelozia. Clipele petrecute cu el pot fi foarte scurte, dar foarte intense. Niciodata nu ajung si exista nerabdarea viitoarelor momente. O amanta traieste in asteptarea lor. Uneori o asteptare perpetua, dar care isi merita fiecare minut... In ipostaza de amanta nu te impiedici de cuvinte precum monotonie, dragoste stinsa sau obisnuinta. Totul e la fel de viu, pasionant si incitant ca-n prima zi.

Un comentariu: