vineri, 10 septembrie 2010

Despre zodiii: GEMENI

Despre femeia Gemeni:

Femeia Gemeni este, în general, foarte grabita. Are multe de citit, multe de scris, multe de aflat, multe de împartasit. Ca si cum, daca nu ati face parte din lista prioritatilor ei informationale, nici n-ati avea cum sa-i intrati în atentie sau în gratii.

Pe femeia Gemeni o poti intalni la o conferinta, la un simpozion, pe salile unei institutii de învatamânt, cu putin înaintea unui examen, într-o librarie, la un chiosc de ziare sau, pur si simplu, vorbind la telefon. Mai ales daca se prinde ca este urmarita, studiata, admirata, stie de minune sa faca pe dragalasa (Mercur, guvernatorul Gemenilor, poate lua imediat orice masca!), pe nestiutoarea, pe neajutorata. Atentie, deci, la aceste "gesturi mentale", semn al unei minti care se misca extrem de repede.


Daca trebuie sa plece la o întâlnire, femeia Gemeni poate decide sa se lase asteptata pentru ca la televizor tocmai se anunta ce se petrece la capatul lumii si, fiindca nu-i place sa-si ceara scuze, va povesti cu înflacarare acea stire, probabil cu multa broderie de la imaginatia proprie, astfel încât barbatul gata sa contramandeze întâlnirea (convins ca el nu are noroc la femei) sa simta ca motivul întârzierii face ca destinul lor în doi sa schimbe soarta omenirii.

Adolescentina de felul ei, femeia Gemeni poate transforma defectul dispersiei mentale într-o nonsalanta fermecatoare, iar absenta unei feminitati insistente sa fie scuzata de inapetitul ei pentru moda, cosmetice si altele de acest gen.

De felul ei, femeia Gemeni vorbeste foarte mult, însa e posibil sa mimeze timiditatea, tocmai pentru a fi sigura ca va cucereste. Nu se da în vânt dupa invitatii la restaurant, dar va face tot posibilul sa iesiti împreuna undeva, pentru a va testa manierele.

Despre barbatul Gemeni:

Barbatul Gemeni este o fiinta gregara, o buna companie, care iubeste petrecerile si oamenii. Mintea lui este neobosita, întelegerea rapida, îi place sa comunice, are simtul umorului si replica scînteietoare. Nu suporta rutina sub nici o forma, iubeste libertatea si miscarea.
Pare a nu îmbatrâni, nici psihic nici fizic, ca si când, asemeni lui Faust, ar fi încheiat un pact pentru mentinerea tineretii vesnice. Ba, mai mult, adesea se comporta de parca ar fi ancorat într-o eterna adolescenta. Când îi place o fata, îi face curte într-un mod aproape rudimentar, fara chitara si serenade: "Vrei? OK!" sau "Nu vrei? Cu atât mai rau pentru tine". Nici ca se poate mai simplu si mai "baietesc" decât atât. Esential pentru el este sa se feresca de pasiune, sa nu se implice sentimental.
Barbatul Gemeni este întrucâtva îngrozit de necesitatile emotionale. Este un cerebral, iar sexualitatea nu joaca un rol principal în viata sa, cu toate ca dispune de ceea ce psihologii numesc "aperceptie", adica stie cum sa declanseze reactiile, aducându-si astfel partenera pe culmile extazului.
Barbatul Gemeni este exasperant, dar fermecator. Nu este nici gelos, nici posesiv, si i se pare monstruos sa vrei sa pastrezi o femeie doar pentru tine. Nu îsi refuza nici o aventura, dar când porneste "la vânatoare" nu e mânat de instincte sexuale, ci de vesnica lui dorinta de nou.
Într-o buna zi, însa, gaseste de cuviinta sa se aseze la casa lui, iar atunci îsi alege o femeie practica, cu simtul umorului si care sa-i înteleaga si sa-i împartaseasca preocuparile intelectuale.

Pe scurt despre Gemeni: Semn de aer, mutabil, masculin, dominat de planeta Mercur.

Piatra pretioasa: smaraldul
Ziua favorabila: miercuri
Numere norocoase: 3 si 4
Culori: argintiu si gri
Metal: mercurul
Verb reprezentativ: a gandi
Zone erogene: bratele, umerii, palmele, coapsele

Ce le place si ce nu le place nativilor:
- Ce le place gemenilor: Le place sa vorbeasca. Le place studiul, sa invete cat mai mult din cat mai multe domenii. Le plac schimbarile. Le pace spatiul cu cat mai multa lume. Le plac activitatile recreative. Le plac calatoriile. Le place sa citeasca.
- Ce nu le place gemenilor: Nu suporta singuratatea. Nu le plac sedentarismul si rutina.

Relatii între zodia Gemeni si alte zodii

  • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Balanta, Varsator
  • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Fecioara, Sagetator, Pesti
  • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Pesti
  • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Fecioara
  • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Rac
  • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Sagetator
  • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Balanta
  • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Taur, Varsator



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu