marți, 2 noiembrie 2010

Lucruri pe care nu le stiai despre sarut

kiss_red_passion.jpg
Sarutul este simbolul afectiunii. Indiferent ca iti saruti parintii, prietenii pe obraz, sau ii oferi iubitului tau un sarut pasional, te simti bine, in largul tau si ii faci si pe cei de langa tine sa se simta apreciati si iubiti.

Un sarut in adevaratul sens al cuvantului, cu partenerul tau de viata, reduce stresul, nivelul colesterolului si creste nivelul hormonilor pentru mai multa pasiune si placere in dormitor.


Iata cateva lucruri interesante pe care nu le stiai despre sarut:

In timpul unui sarut, de la o persoana la alta, se transmit 278 de bacterii diferite.
Din fericire, 95% dintre acestea nu sunt periculoase.

O persoana saruta cumulat, in decursul intregii sale vieti, aproximativ doua saptamani.

Cele mai multe sarutari inregistrate intr-un film, 127, au fost in pelicula "Don Juan" din 1927. Toate aceste gesturi de afectiune au fost facute de John Barrymore celor doua colege de platou: Mary Astor si Estelle Taylor.

Buzele unei persoane sunt de sute de ori mai sensibile fata de buricele degetelor. Un sarut intensifica pulsul la o frecventa de minimum 100 de batai pe minut.

Un sarut inocent arde cinci calorii. Dar crescand intensitatea sarutului poti arde pana la 30 de calorii. Comparatie: mersul pe jos timp de un minut arde numai 4-5 calorii.

Primul sarut surprins in imagini a fost in pelicula de numai 30 de secunde a lui Thomas Edison, din 1886, intitulata sugestiv "Kiss".

Anumite sondaje arata ca barbatii care isi saruta zilnic partenerele, inainte sa plece la serviciu, obtin venituri mai mari decat cei care nu fac acest lucru.

Un tanar din zece incepe sa experimenteze sarutul in jurul varstei de 10 ani. Pana la implinirea a 15 ani, 50% dintre adolescenti cunosc ceea ce inseamna un sarut adevarat.

Un sarut pasional declanseaza la nivel cerebral cateva reactii chimice, pe care le mai pot da parasutismul si tragerea cu o arma. Asa ca limiteaza-te la a face dragoste, nu razboi! Make love, not war!
sursa:femina.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu