duminică, 21 noiembrie 2010

Lucrurile bune sunt interzise, imorale sau ingrasa

    Pictura de Fabian Perez
    In viata conteaza absolut tot ce facem,chiar si lucrurile care par fara insemnatate, au urmari.Totul are un impact hotarator in viata datorita faptului ca actioneaza conform principiului fulgului de zapada…la inceput e doar ceva mic si frumos,aparent inofensiv si poate sa se transforme in ceva ingrozitor si periculos,care distruge tot in jurul sau.
    Nimeni si nimic nu poate face o persoana sa isi schimbe comportamentul,modul in care gandeste sau atitudinea,decat singuri putem realiza ca ceva e gresit si sa rezolvam,iar acest lucru se poate realiza doar daca ne dorim cu adevarat.
    Pe de alta parte mi se pare atat de “telenovelista” expresia utilizata de cele mai multe ori de femei in momentele de cumpana ale unei relatii “daca nu te schimbi te parasesc/ne despartim/divortam”!-mi se pare patetica aceasta exprimare pentru ca daca placi o persoana, o placi pentru ceea ce este, ca un intreg, nu poti scoate defectele sau ceea ce nu iti convine,pentru a ramane persoana perfecta pe care o doresti. Pana la urma te indragostit de acea persoana cu tot cu bune si rele si daca o presezi sa se schimbe, nu va ma exista persoana pe care o iubesti!
    Viata ne ofera posibilitati multiple si de cele mai multe ori ne este greu sa constientizam ceea ce este bine sau rau si mai ales sa alegem calea potrivita. Cred ca in momentul in care ne dorim ceva cu toata fiinta noastra nu putem face diferenta si suntem parca hipnotizati pana sa ajungem sa obtinem ceea ce ne dorim.Toata energia ne este directionata spre un scop bine definit in mintea nostra si poate fara sa ne dam seama ii ranim pe cei din jurul nostru cu ambitia de care dam dovada.
    De cele mai multe ori in viata suntem ghidati de dorinte care devin in timp obsesii si ne fac sa suferim…pentru ca ajungem sa ne dorim foarte mult ceva,nu puteam avea atunci cand ne dorim si parca ajunge prea tarziu si nu ne putem bucura cu adevarat,intensitatea emotiilor este mai mica decat se astepta.
    Uitam sa traim clipa si sa ne bucuram pentru ce avem si spunem mereu ca vom fi fericiti cand ne vom muta la casa nostra,cand vom termina facultatea,cand ne vom cumpara o masina noua,cand ne vom casatori,cand vor aparea copii,dar parca ne refuzam placerea de a vedea ca in fiecare zi a vietii nostre avem momente de fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu